BLOG

Ulusal Gururumuz

Ulusal Gururumuz: TED Bodrum Koleji'nin Parlak Öğrencileri, 6. Balkan Fizik Olimpiyatları'nda Türkiye'mizi Temsil Etmeye Hazır
 
Biz, Türk Fizik Derneği olarak, bilim ve eğitim alanındaki köklü mirasımızı geleceğe taşıma sorumluluğu ile hareket ediyoruz. Bu yolda, bilim insanı yetiştirme misyonumuzu sürdürürken, genç yeteneklerimizin uluslararası platformlarda ülkemizi temsil etmelerini büyük bir gururla destekliyoruz. Bu kapsamda, 20-24 Haziran 2024 tarihlerinde Karadağ'da gerçekleştirilecek olan 6. Balkan Fizik Olimpiyatları'nda (BPO6) ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracak olan TED Bodrum Koleji'nin 11. sınıf Bilim İnsanı Yetiştirme Programı öğrencilerinin başarılarını yürekten kutluyoruz.
 
Derneğimizin düzenlediği titiz elemeler sürecini başarıyla geçen öğrencilerimizin, Roza Derin Çetin, Cemre İlham, Buse Çolpan ve Derya Özkarakaş, bilimsel merakları ve azimleri bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır. Öğrencilerimizin bu süreçteki rehberleri; Yeşim Uçar Ercan, Özlem Deniz ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi'nden Doç. Dr. Elif Ebru Ermiş gibi değerli eğitimcilerimizin özverili çalışmaları, bu başarının temel taşlarından biridir. Eğitimcilerimizi ve öğrencilerimizi en içten dileklerimizle tebrik eder, Balkan Fizik Olimpiyatları'nda muazzam başarılar dileriz.
 
Bu tür uluslararası temsiller, Türkiye'mizin bilim alanındaki uluslararası başarısının altını çizerken, aynı zamanda gençlerimizin bilime olan tutkularını ve ülkemizin bu alandaki zengin yetenek havuzunu da gözler önüne sermektedir. Türk Fizik Derneği olarak, gençlerimizin bilim yolculuklarında onları desteklemeye ve uluslararası başarılarını kutlamaya devam edeceğiz.
 
Gençlerimizin bilimin ışığında daha nice başarılara imza atacaklarına olan inancımız tamdır.
 
 
Prof. Dr. Baki AKKUŞ
Türk Fizik Derneği Başkanı